Nieuws

Paolo Nutini-comeback Through the Echoes uitgeroepen tot TopSong

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Paolo Nutini-comeback Through the Echoes uitgeroepen tot TopSong

Met Through the Echoes en Lose It bracht Paolo Nutini onlangs zijn eerste nieuwe muziek in acht jaar tijd uit. En met succes: het eerste nummer is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong!

Het was lang stil rond Paolo Nutini, de Schotse songwriter die doorbrak met New Shoes en in 2014 een gigantische hit scoorde met Iron Sky. Acht jaar later is de zanger eindelijk terug met nieuw werk. Single Through the Echoes viel meteen in de smaak en is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

Bart Arens maakte het nieuws vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! bekend.

Last Night in the Bittersweet

Met TopSong Through the Echoes en het andere nieuwe nummer Lose It geeft Nutini een voorproefje van zijn aankomende vierde album, Last Night in the Bittersweet. Die plaat, de opvolger van Caustic Love uit 2014, verschijnt op 1 juli. De songwriter met kenmerkende raspstem geeft aan dat het album een bonte mix aan stijlen zal bevatten, van classic rock tot post-punk.

Naast de aankondiging van het album maakte Nutini ook bekend op tournee te gaan. De Schot strijkt in het najaar neer in Amsterdam, waar hij op 8 en 9 oktober een optreden in Paradiso geeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Wil je Through the Echoes of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie