Nieuws
BNNVARA

Luchtballonvaarder Hans landde middenin voetbalwedstrijd

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Luchtballonvaarder Hans landde middenin voetbalwedstrijd

Hans Pauw legde gisteravond een voetbalwedstrijd tussen RKSV De Ster en VV Sittard stil met zijn luchtballon. In Jan-Willem Start Op! vertelt hij hoe dat gebeurde.

Wat begon al een doorsnee luchtballonvaart, kreeg gisteravond in het Limburgse Stein toch een hele andere wending. "Wij wilden een landing inzetten, al een half uur eerder, maar dat ging mis omdat we geen plaats hadden. Maar ondertussen raakte het gas een beetje op", legt luchtballonvaarder Hans Pauw uit. "Toen heb ik tegen de passagiers gezegd in de mand: 'Ja, we gaan zo snel mogelijk een landingsplek zoeken'."

'Was niet doodeng'

Het eerste veld dat in zicht kwam, was het voetbalveld waar op dat moment een wedstrijd gaande was tussen RKSV De Ster en VV Sittard. Hans zette ondanks dat de landing gewoon in, waardoor de wedstrijd gestaakt moest worden. "Voor mij was het niet doodeng, want het was gewoon een... Als er nou niemand op het veld was geweest, dan had ik hem er ook neergezet. Toevallig dat daar nu mensen aan het voetballen waren. Ja, dat maakte het wel een beetje aparter", vertelt Hans. Hij kon zelfs op een applaus rekenen van de voetballers. Zelfs de passagiers hebben het geen moment spannend gevonden, volgens Hans. "Ik kan er niks sensationeels van maken, het was gewoon een georganiseerde landing."

Luister het fragment hieronder terug en bekijk een video van de landing:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luchtballonvaarder Hans maakte noodlanding middenin voetbalwedstrijd

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie