Nieuws

Racoon lanceert eerste Nederlandstalige album Spijt Is Iets Voor Later

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon lanceert eerste Nederlandstalige album Spijt Is Iets Voor Later

Racoon heeft vandaag hun nieuwe album Spijt Is Iets Voor Later uitgebracht. De ‘zeer autobiografische’ plaat bestaat uit tien nummers, waaronder de al eerder uitgebrachte singles Het Is Al Laat Toch en Wie Is De Echte Vent. Het is het eerste Nederlandstalige album van de Zeeuwse formatie.

“Ik kwam erachter dat Nederlands makkelijker schrijft dan Engels”, vertelt zanger Bart van der Weide over Spijt Is Iets Voor Later. Het overlijden van zijn oudste zusje Anne in 2016 geeft hem het laatste setje om zich volledig te storten op wat hij heel graag wil. “Daarom besloot ik nu serieus aan de slag te gaan met teksten in het Nederlands.”

Beluister hieronder het nieuwe album van Racoon:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

100 uur voor KWF

Afgelopen maand verzorgde Racoon nog een livesessie voor de luisteraars van NPO Radio 2 tijdens 100 uur voor KWF. Daar speelden ze hun nieuwste single Geef Je Hart Niet Zomaar Weg, dat later ook TopSong werd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Theatertour

Ter viering van hun nieuwe album gaat Racoon de komende weken op theatertour. Ze trappen de tour morgen af in hun thuisstad Goes en trekken daarna verder door heel Nederland. “We kijken er naar uit om nieuwe liedjes en oude bekenden voor jullie te gaan spelen.”

Ahoy

Donderdag werd bekend dat Racoon op 2 april een concert gaat verzorgen in Ahoy Rotterdam. Het is de eerste keer dat de Zeeuwse formatie een eigen show gaat geven in de evenementzaal.

Racoon in de NPO Radio 2 Top 2000

Met De Echte Vent en Het Is Al Laat Toch stonden er vorig jaar al twee nummers van het nieuwe album in de NPO Radio 2 Top 2000. Het eveneens Nederlandstalige Oceaan uit 2012 stond zelfs op plek 22.

Ster advertentie
Ster advertentie