Nieuws

The Passion maakt hoofdrollen editie 2022 bekend

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. The Passion maakt hoofdrollen editie 2022 bekend

Soy Kroon speelt dit jaar in The Passion de rol van Jezus. Het thema van de 12e editie van het paasprogramma is Alles komt Goed?! Dennis Weening neemt de rol van Judas op zich en Noortje Herlaar zien we als Maria.

Soy Kroon is onder andere bekend van Goeden Tijden, Slechte Tijden en zijn rol als Guus Walema in Hoogvliegers. De acteur zou twee jaar geleden ook al in The Passion te zien zijn, maar dan met de rol van Judas. Die editie kon toen niet doorgaan vanwege de pandemie.

Jonge, brutale Jezus

Kroon is met zijn 26-jarige leeftijd de jongste Jezus die we tot nu toe in The Passion mogen aanschouwen. Soy noemt de rol eervol in een interview en vindt het thema vanuit de KRO-NCRV een mooi signaal naar jongeren. "Zo van: uiteindelijk komt alles goed. Ik wil een jonge, brutale versie van Jezus neerzetten."

Dennis Weening neemt de rol van Judas op zich. Politicus Pontius Pilatus wordt gespeeld door acteur Sabri Saad El-Hamus. Noortje Herlaar is te zien als Maria en Thomas Cammaert speelt Petrus in het paasverhaal.

De 12e editie van The Passion is 14 april, op Witte Donderdag, live te zien vanuit Doetinchem. Ondanks de nieuwe versoepelingen blijft The Passion zonder publiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie