Nieuws

Reddingswerker Jop Heinen ziet hoop bevolking afnemen: 'Hoop dat we toch nog iemand kunnen redden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Reddingswerker Jop Heinen ziet hoop bevolking afnemen: 'Hoop dat we toch nog iemand kunnen redden'

De Nederlandse reddingswerkers in Turkije starten hun vierde zoekdag in het rampgebied in Turkije. In de ochtendshow geeft reddingswerker Jop Heinen iedere dag een update.

"We hebben gisteren geen overlevenden meer aangetroffen onder het puin. Wel overleden slachtoffers helaas, waar we de hele week ook al veel mee te maken kregen", vertelt Jop. Andere reddingsteams hebben gisteren nog wel levende slachtoffers gevonden in het puin. Hoewel tijd een steeds grotere vijand wordt, gaat het zoeken daarom toch door. "Dus ook vandaag zijn alle groepen weer het gebied in. In de hoop dat we misschien toch iemand nog kunnen redden ergens onder het puin."

Besef dringt langzaam door

Toen het Nederlandse reddingsteam net aankwam, werden ze ontvangen met broodjes. Inmiddels is de sfeer in het rampgebied anders. "Je merkt juist ook dat er een soort gelatenheid onder de mensen heerst. Dat langzaam dat besef doordringt wat hier is gebeurd", legt Jop uit. "En mensen kijken veel langs je heen. Waar je als reddingswerker in het begin wordt aangeklampt, zie je dat die hoop nu langzaam af begint te nemen. Dat je over straat loopt en mensen misschien niet meer eens beseffen dat je er bent."

Beluister hieronder het hele gesprek:

Reddingswerker Jop Heinen ziet hoop bevolking afnemen: "Hoop dat we toch nog iemand kunnen redden"

Doneer en vraag jouw favoriete liedje aan

Wil jij graag doneren en een plaat aanvragen? App 555 + jouw favoriete liedje via onze gratis NPO Radio 2 app.

Download hier de App voor iOS.

Download hier de App voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie