Naar homepage
Columnisten

Kiki Schippers

  1. Nieuwschevron right
  2. Kiki Schippers

Cabaretier bij Spijkers met Koppen

Quote

Eind 2014 deed ik solo mee aan CabaretfestivalCameretten en dat leverde mij de Persoonlijkheidsprijs én de Publieksprijs op.

Kiki Schippers

Ik (Kiki Schippers) werd in 1988 geboren in Nijmegen en groeide op in Woerden. Bij de Jeugdtheaterschool in Gouda en het Klooster in Woerden volgde ik spel- en zanglessen van diverse docenten, en na een Vooropleiding Theater aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten werd ik in 2006 aangenomen als Theatraal Performer op de Toneelacademie in Maastricht.
Na een project met de Bloeiende Maagden tijdens Theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch stapte ik in de zomer van 2007 over naar de Koningstheateracademie voor cabaret. Daar studeerde ik o.a. samen met Louise Korthals & Patrick Nederkoorn.

In 2011 studeerde ik af met een zeemansvoorstelling en in 2012 presenteerde ik mijn eerste CD vol eigen liedjes: 'Dagvriend'.
In 2013 voelde ik me klaar voor het Leids Cabaret Festival en behaalde ik samen met mijn muzikanten de finale, net als Jan Beuving, en het winnende duo De Partizanen. Na een schrijfperiode in Gent deed ik mee aan de Vlaamse Nekka-wedstrijd ter bevordering van het Nederlandse Lied en daar werd ik tweede.

Eind 2014 deed ik solo mee aan Cabaretfestival Cameretten en dat leverde mij de Persoonlijkheidsprijs én de Publieksprijs op. Met de andere finalisten Emiel van der Logt en winnaars Oldenosborn tourde ik t/m mei 2015 door het land, ik sloot me aan bij Theaterbureau Hummelinck & Stuurman en met dank aan het prijzengeld van Factua presenteerde ik dit voorjaar een nieuwe EP: Hard Hoofd.

Tegelijkertijd begon ik in januari met de try-outs voor haar avondvullende programma 'Wie Kijkt?', dat in 2016 in première ging.

Het lied 'Er spoelen mensen aan' uit mijn theaterprogramma 'Wie Kijkt?' werd 9 april 2017 bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van afgelopen seizoen. Ik componeerde dit lied samen met Rolf Verbaant.

Mijn nieuwe programma 'WAAR' gaat voorjaar 2019 in première.


Ster advertentie
Ster advertentie