Glen Hansard live on air

bij de Staat de Stasse

De zanger Glen Hansard brengt 18 september zijn tweede soloalbum Didn't He Ramble uit. Hij is te gast bij de Staat van Stasse en speelt twee liedjes.

Afstand nemen

De zanger is blij met het eindresultaat van de plaatopnames. "Ik heb er hard aan gewerkt en nu is het echt klaar", zegt hij tegen Jeroen presentator Kijk in de Vegte. "Het maakt niet uit wat ermee gebeurt. Als zanger moet je je lied zingen en dan afstand nemen. Als je je blijft afvragen wat mensen ervan vinden, dan heb je een probleem."

Liedjes schrijven

Zangers zijn bijna altijd met nieuwe liedjes bezig. Zo ook Hansard, die vandaag een klein stukje verder kwam met het schrijven van een nieuwe song. "Ik ga altijd rustig zitten, probeer gefocust te blijven en open te blijven staan voor alles wat in me opkomt. Altijd als ik een liedje schrijf, hoop ik dat er iets naar boven komt dat niet zoals mij klinkt. Iets dat beter is."

Uitverkochte Melkweg

De Ierse zanger is bekend van zijn muziek voor de films Commitments en Once. Ook speelde hij in de band The Frames en in het folkduo The Swell. Voor zijn Europatour staat Glen Hansard op 20 oktober in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam. Beluister hieronder twee nummers die hij bij NPO Radio 2 speelde.

Winning Streak

Her Mercy

STER Advertentie
STER Advertentie