Programma

Don Henley in foto's

  1. Nieuwschevron right
  2. Don Henley in foto's

Rocker Don Henley is vandaag alweer 68 jaar geworden. Een goede reden om terug te blikken op de carri

Eagles

Glenn Frey & Don Henley

Don Henley is in 1971 een van de oprichters van de rockband Eagles. Binnen de band vervult hij de rol van drummer en is een van de zangers.

Als Eagles begin jaren 80 uit elkaar gaat, neemt Henley het heft in eigen hand en start een solocarrière. In totaal maakt hij vier studioalbums.

Don Henley

Don Henley

Don Henley met drumcomputer

In 1994 komen de leden van Eagles weer bij elkaar om samen een grote wereldtour te doen. De reünie van de band betekent echter niet het einde van Henley's solocarrière. Vanaf dat moment verdeelt hij zijn aandacht tussen beide.

Don Henley

Don Henley

Naast zijn werk als muzikant zet Henley zich veelvuldig in voor het milieu en politieke kwesties. Een van de projecten is het Walden Woods Project, dat zich richt op het behoud van het nalatenschap van schrijver Henry David Thoreau.

Don Henley - oprichter Walden Woods Project

Don Henley verzorgt veel soundtracks van films. In 2002 leent hij bijvoorbeeld zijn zangstem aan de beer Tennessee, in de Disneyfilm The Country Bears.

Don Henley - The Country Bears (2002)

Aankomend najaar komt Denley's vijfde soloalbum uit, Cass County. Het is het eerste album in een periode van vijftien jaar.

Don Henley

Ster advertentie
Ster advertentie