Programma

Maroon 5 niet meteen raak

  1. Nieuwschevron right
  2. Maroon 5 niet meteen raak

Maroon 5 is een van de populairste groepen van het afgelopen decennium, maar dat was eens anders. In de jaren 90 kwam hun carri

Bescheiden start

Al jaren voordat Maroon 5 wordt opgericht, zaten Adam Levine en enkele andere kernleden van Maroon 5 in de band Kara's Flowers. In 1995 verschijnt het in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum ...We Like Digging?, kort na de oprichting in september van dat jaar. Hierna wordt de band getekend door producer Rob Cavallo, destijds de labelbaas van Reprise Records.

Kara's Flowers - We Like Digging.jpg

Beverly Hills 90210

Ze maken één album voor die platenfirma, namelijk The Fourth World in 1997. Ontdekker Cavallo zit zelf achter de knoppen. Hij is vooral bekend van zijn werk met Green Day en Goo Goo Dolls. De enige single van dat album is 'Soap Disco', dat ondanks een optreden in de tienerserie Beverly Hills 90210 flopt. Nu is de populariteit van Beverly Hills 90210 anno 1997 ook wel op zijn retour.

Adam Levine in Kara's Flowers.png


Van kust naar kust

Als producer en labelbaas Rob Cavallo in 1999 opstapt bij Reprise wordt ook het contract van Kara's Flowers ontbonden, omdat zijn opvolger niks in het bandje ziet. Adam Levine en gitarist Jesse Carmichael vertrekken van Los Angeles naar New York om daar te studeren. Hier ontdekken de twee R&B- en soulmuziek, die de basis zou vormen voor veel van hun toekomstige liedjes.

Kara's Flowers.jpg

Op weg naar de top

Cavallo had duidelijk een vooruitziende blik, want in 2002 verschijnt in de VS Songs For Jane, de eerste plaat onder de naam Maroon 5. De doorbraak in Europa komt twee jaar daarna met de single 'This Love'. Inmiddels heeft Maroon 5 zeventien Mega Top 50-noteringen, waarvan één nummer 1-hit: 'Moves Like Jagger'.

Ster advertentie
Ster advertentie