Programma

VanVelzen en JW jarig

  1. Nieuwschevron right
  2. VanVelzen en JW jarig

Roel van Velzen en Jan-Willem Roodbeen zijn waren op 20 maart allebei jarig en dat vierden ze met taart en een feestelijk optreden.

Avontuur

Roel van Velzen trok niet zo lang geleden door Congo met zijn band waar hij zich liet inspireren door de lokale muziek. Zijn single 'Call It Luck' heeft dan ook een bijzonder Afrikaans tintje en werd eerder uitgeroepen tot Top Song. Vrijdagmiddag legde de jarige zanger een minder lange reis af naar De Roodshow.

Jarig

Hij nam niet alleen zijn eigen bandleden mee naar Radio 2, ook masaï-koor Hibby GB’s was aanwezig. In de studio werd Van Velzen opgewacht door een al net zo jarige Jan-Willem. Roel van Velzen tegen de DJ: 'Gefeliciteerd met je verjaardag!' Jan-Willem tegen de zanger: 'Ik wilde precies hetzelfde tegen jou zeggen'.

Taart

Als verassing trakteerde Jan-Willem de muzikanten op taart. Waarop het koor uit Kenia spontaan 'er staat een taart in de gang' begon te zingen. De DJ was verrast dat de Afrikaanse koorleden dit lied kunnen meezingen. 'Ja, tijdens het opnemen van 'Call It Luck' verveelden we ons soms en toen vroegen de Hibby GB's aan mij of ik hen een liedje van onze cultuur wilde leren. En dat werd dus 'Er Staat Een Paard In De Gang,' legde de zanger uit.

De verjaardag van beide mannen werd gevierd met een feestelijk optreden door VanVelzen.

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie