VIDEO: The Who gespeeld

door andere bands

De Britse band komt naar Nederland, en bij NPO Radio 2 maak jij kans op kaarten! We komen met deze cover alvast in de stemming voor het echte werk.

Niet veel cover hits

Het zou je misschien verbazen, maar wat covers betreft heeft The Who niet heel veel beroemde covers, ten opzichte van bijvoorbeeld The Beatles, Bob Dylan of Pink Floyd. Er zijn echter genoeg pareltjes, als je weet waar je 't moet zoeken: 

Teenage Wasteland

De grote hit 'Baba O'Riley' van The Who is de afgelopen 20 jaar vaker gecovered door Pearl Jam: bekijk een van hun uitvoeringen uit 2005.

Behind Blue Eyes

Je verwacht misschien dat we alleen de bekende versie van nu-metalband Limp Bizkit uit de doos zouden trekken? Nee hoor, wij vonden ook de cover van Sheryl Crow een aardige, bekijk maar & oordeel zelf.

Substitute

Op onnavolgbare wijze wisten de Sex Pistols in 1979 het brutale 'Substitute' van The Who een eigen draai te geven. Bekijk hier hun versie, een fragment uit The Filth & The Fury.

BritPop Generation

Nog meer Brits geweld, dit maal in de "niet met mij sollen" koningen van Oasis. Wie beter dan de onbescheiden gebroeders Gallagher kunnen scanderen voor een nieuwe generatie? Precies, niemand. Bekijk hun 'My Generation'.

Pinball Chiefs

In 2012 besloten de Kaiser Chiefs op het Reading Festival een hommage te doen aan Tommy: Wat vind jij van hun 'Pinball Wizard'

Volg NPO Radio 2:

STER Advertentie
STER Advertentie