Stevie Wonder covered

Superster van ons allen

Alweer een mooi jaar voor Stevie Wonder! Zijn album Songs In The Key Of Life verjaart dus wordt hij op 10 februari getrakteerd op een ere-concert.

De soulzanger wordt dit jaar extra in het zonnetje gezet en zal gaan touren. Leo Blokhuis vertelde onlangs op NPO Radio 2 meer over Steveland Morris.

Grammy Salute

Tijdens zo'n speciaal concert wordt de artiest meestal verwend met een grote show, waarin de meest populaire artiesten van het moment de grootste hits van de ontvanger mogen coveren. Stevie Wonder mag gaan genieten van -onder andere- Lady Gaga, Ariana Grande, John Legend, Usher, Chris MartinEd Sheeran. Vorig jaar vielen The Beatles met hun neus in de muzikale boter, en coverde o.a. Maroon 5 de band.

Covers

Met een met goud doorregen loopbaan van ruim 50 jaar is Stevie Wonder inmiddels wel gewend aan het "hergebruik" van zijn muziek door anderen: We zijn bijvoorbeeld bekend met George Michael & Mary J Blige's cover van 'As'. Maar kende je de disco versie van de dames Sister Sledge al? The Jackson 5 coverden ooit met verve 'My Cherie Amour' en Eric Clapton vertolkte in 2003 op trouwe wijze Wonder's vrolijke 'Higher Ground'.

Tegen wil en dank

Patti Smith coverde in 2007 op spookachtige wijze 'Pastime Paradise', Macy Gray coverde 'op zijn zwoels' onder meer 'Superstition'. En dan hebben we tenslotte ook nog het shownummer Céline Dion! Zo maakt Stevie Wonder inmiddels (tegen wil en dank) een beetje deel uit van de hele muziekindustrie.

Welke Stevie Wonder song zou jij wel vertolkt willen zien door een ander?

Volg NPO Radio 2:

STER Advertentie
STER Advertentie