Billy Joel & Kevin Spacey

bijzonder duet grootheden

Een wat ouder filmpje doet de laatste week de ronde op het web. Ongetwijfeld omdat er 2 bijzonder succesvolle heren in te zien zijn!

Gershwin

Op 19 november 2014 mocht Billy Joel in Washington D.C. de Library of Congress Gershwin Prize for Popular Song in ontvangst nemen... Een lange naam voor toch wel een grote eer.

De gebroeders George & Ira Gershwin (1896 - 1983) hebben voor wat betreft muziek en componeren veel betekent voor de Amerikaanse cultur geschiedenis, en worden daarmee sinds 2007 vertegenwoordigd met 'hun' Gershwin Prize.

Show

Eerdere winnaars zijn Paul Simon, Stevie Wonder, Paul McCartney, Burt Bacharach and Hal David en Carole King. Billy Joel mocht dus afgelopen november de prijs in ontvangst nemen. 'Piano Man', wellicht zijn grootste muzikale prestatie (en dit jaar nieuw in de Top 10 van de Top 2000) werd ter gelegenheid van de uitreiking door een indrukwekkende groep mensen gezongen.

Een van deze beroemdheden is acteur Kevin Spacey, die nog geen 2 weken geleden zijn 1e Golden Globe voor zijn vertolking van Frank Underwood in ontvangst mocht nemen.

Dus naast Shakespeare-Koning (Richard III), duivels politicus (House Of Cards), seriemoordenaar (Se7en) en videospel-stem (Call Of Duty) is mr. Spacey ook in staat een riedeltje op de harmonica te spelen! Zingen deed hij al als de 50s ster Bobby Darin.

Bekijk de beelden hier.

Volg NPO Radio 2:

STER Advertentie
STER Advertentie