The Black Crowes stoppen

band gaat uit elkaar

The Black Crowes, de soulvolle bluesrock band uit het Zuiden van de USA, stopt ermee.

Onenigheid

Gitarist Rich Robinson meldt dat de bandleden uit elkaar gaan door onoverkomelijke zakelijke onenigheden. Ondanks het feit dat de mannen er samen niet uikomen, kijkt hij wel terug op een mooie tijd: "Ik kan niet trotser zijn op wat we hebben bereikt en ik ben ontroerd door de relaties die zijn ontstaan en en onderhouden door onze muziek."

Dankwoord

Tot slot wil Chris iedereen bedanken: "Ik wil al onze fans, onze vrienden achter de schermen en iedereen die op wat voor manier dan ook een deel was van de The Black Crowes heel hartelijk danken."

Rustpauze

In 2002 laste de band eerder een rustpauze in. Chris Robinson kiest dan voor een solocarrière en in het najaar brengt hij het album New Earth Mud uit. Daarnaast verschijnt het dubbele live-album The Black Crowes Live, zodat de fans de overbruggingsperiode van hun favoriete band zonder al teveel kleerscheuren de tijd door weten te komen. In het begin van 2005 boekte de band vijf concerten onder de schuilnaam Mr. Crowes Garden, wat het einde inluidde van de pauze voor onbepaalde tijd die in 2002 was aangekondigd. 

De band komt in 2014 de Top 2000 binnen met 'Remedy' (#1094) en 'Hard to Handle' (#1660).

Volg NPO Radio 2:

STER Advertentie
STER Advertentie