Programma

Neil Young 69 jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Neil Young 69 jaar

Neil Young is 69 jaar geworden. Wij hebben een aantal bijzondere en grappige momenten uit zijn carriere op een rijtje gezet.

Kunstenaar Neil

Wist je dat Neil Young naast zijn muzikale carrière ook een fanatiek kunstenaar is? Hij maakt al geruime tijd tekeningen van auto's! De liefde voor bolides is niet uit de lucht komen vallen. In nummers als 'The Last Trip To Tulsa' en 'Motor City' komen auto's veelvuldig terug. Het maakt het allemaal extra knap doordat Neil eigenlijk kleurenblind is.

Wat vind jij van zijn tekenkunsten?

NeilYoungdrawing.jpg

Jimmy Fallon als Neil Young

Talkshowhost Jimmy Fallon weet zijn held Neil Young goed te imiteren. Samen met Bruce Springsteen zingt Fallon een cover van LMFAO's 'Sexy And I Know It'. Echter weet Fallon niet van ophouden, samen met Neil Young's vroegere kompanen David Crosby, Graham Nash en Stephen Stills zingt hij een eigen versie van Iggy Azalea's 'Fancy'. Wat vond Neil zelf eigenlijk van Fallon's improvisatie? Luister hier

Covers

Speciaal voor de herdenking van 11 september bracht Young zijn versie van John Lennon's 'Imagine' ten gehore. Tijdens het Glastonbury Festival in 2009 zong hij 'A Day In The Life' van The Beatles en in 2013 zong hij op Farm Aid nog zijn versie van Bob Dylan's 'Blowin' in the Wind'.

'Like A Hurricane'

Ondanks alle covers die Neil heeft gezongen mogen zijn eigen hits niet ontbreken. Daaronder vallen o.a. 'Heart Of Gold', 'Like A Hurricane', 'Old Man' en 'Rockin In The Free World'. Beluister fragmenten van zijn hits terug in de Top 2000 lijst van 2013.

Pensioen?

Young is ondanks zijn 69ste verjaardag niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten. Deze zomer was hij nog druk aan het touren in Europa. Wie weet komt hij gauw weer ons kleine kikkerlandje opzoeken. Heb jij ooit een concert van Young bijgewoond?

Bron foto: wired.com

Ster advertentie
Ster advertentie