Programma

Bryan Adams 55 jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Bryan Adams 55 jaar

De Canadese Bryan Adams is op 5 november 55 jaar geworden. We hebben een aantal indrukwekkende platen uit zijn carri

'Run To You'

Het nummer 'Run To You' werd in 1985 uitgebracht. Het is een van de meest bekende nummers van Bryan Adams en daarmee ook de eerste hit voor Adams in Nederland. De regisseur van de videoclip, Steve Barron heeft naast deze clip ook 'Billy Jean' van Michael Jackson geregisseerd. Welke clip vind jij beter?

'Summer of 69'

'Summer Of 69' staat op het album Reckless. Het album werd maar liefst 7 miljoen keer verkocht. De songtekst "Jimmy quit, Jody got married," is bedoelt voor Jody Perpik, de geluidsman van Adams. Hij trouwde rond de tijd dat het nummer werd uitgebracht. Jody verscheen samen met zijn vrouw in de clip. Toepasselijk in een auto met een 'Just Married' bord.

'(Everything I Do) I Do It For You'

Het nummer '(Everything I Do) I Do It For You' werd in minder dan een uur geschreven voor de film Robin Hood: Prince of Thieves. Het werd een grote hit en stond maar liefst twaalf weken op de eerste positie in de Nationale Hitparade. Het nummer is de meest succesvolle single van de jaren '90!

'Heaven'

Het nummer 'Heaven' werd geschreven voor de film A Night In Heaven. De Nederlandse Top 40 werd niet gehaald. Echter was het Do die ervoor zorgde dat het nummer bekend werd in eigen land. In 2002 nam ze samen met DJ Sammy een trance-versie van 'Heaven' op. Een jaar later werd de unplugged versie gereleased.

'Please Forgive Me'

De single 'Please Forgive Me' werd in 1993 uitgebracht. Het nummer belandde op de 3de plek in de Nederlandse Top 40. De videoclip van het nummer is opgenomen in een opnamestudio. In de clip is zowel Bryan Adams, zijn band als een hond te zien. De hond behoorde tot de studio eigenaar.

Welke plaat van Bryan Adams is jouw favoriet?

Ster advertentie
Ster advertentie