Programma

Paul Simon jarig

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Simon jarig

Paul Simon is 73 jaar geworden. Wij hebben een aantal indrukwekkende momenten uit zijn carri

Paul Simon schrijft vanaf 1972 solo hits op zijn naam met o.a. 'Mother And Child Reunion' en 'Late In The Evening'. 'You Can Call Me Al' staat in het najaar van 1986 op nummer 2 in de Nederlandse Top 40. De single is afkomstig van het uiterst succesvolle Graceland.

'Saturday Night Live'

Het Amerikaanse programma heeft in november 1986 Paul Simon te gast. Hij verschijnt in een sketch samen met Art Garfunkel. Gedurende deze periode heeft het muzikale duo een moeizame relatie. Pas vier jaar na het maken van deze sketch staat het duo weer samen op het podium. Bekijk het hier

'Like To Get To Know You'

De inspiratie voor een nummer kan op de raarste plekken gebeuren. Zo ook voor Paul Simon. Het nummer 'Like To Get To Know You' klinkt als een romantisch nummer dat hij thuis rustig op de bank met zijn gitaar bij de hand geschreven heeft. Niets is minder waar! Begin dit jaar werden Paul Simon en zijn vrouw Edie Brickell gearresteerd vanwege huiselijk geweld. De agressie kwam vanuit beiden. Gelukkig is de ruzie opgelost en als verzoening hebben ze samen het nummer ingezongen.

Central Park 1991

Het legendarische concert van Paul Simon in Central Park, New York vond plaats op 15 augustus 1991. Naar verluidt waren er 600,000 mensen aanwezig. 10 jaar daarvoor gaf Simon nog samen met Art Garfunkel een gratis concert op dezelfde plek. Simon gaf het optreden samen met zowel muzikanten uit New York als uit Zuid-Afrika en Brazilië.

Zuid-Afrika

Paul Simon is de eerste internationale artiest die een concert gaf in Zuid-Afrika nadat de Verenigde Naties de boycot hadden opgeheven. Deze boycot was vanwege de apartheid. Het concert vond plaats op 11 januari 1992 in Johannesburg.

9/11

Op 21 september 2001 zong Simon 'Bridge Over Troubled Water' tijdens het 'America: A Tribute to Heroes'. Een uitzending waarbij de opbrengsten van meer dan 150 miljoen dollar naar de nabestaanden gingen. 10 jaar later op 9 september 2011 bracht hij het nummer 'The Sound of Silence' ten gehore. Luister hier

Happy Birthday Paul!

Ster advertentie
Ster advertentie