Programma

Sting is jarig!

  1. Nieuwschevron right
  2. Sting is jarig!

Je zou het niet zeggen maar Sting is 63 jaar geworden!

Multitalent, muzikant, singer-songwriter, multi-instrumentalist, activist, feminist en acteur. Sting. Aan de reeks mijlpalen van de Brit lijkt geen einde te komen.

The Police en solo

De band The Police die hij vormde met Stewart Copeland en Andy Summers kan gezien worden als een van de belangrijkste popgroepen ter wereld. De groep verkocht meer dan 50 miljoen albums wereldwijd. Daarnaast heeft Sting ook een glansrijke solocarriere. Als soloartiest is het Sting gelukt om de grenzen van de popmuziek op te zoeken. Hij versmolt invloeden van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek in zijn eigen nummers.

The Police in de Top 2000

Het zal je waarschijnlijk niet verwonderen dat Sting ook in de Top 2000 vertegenwoordigd is. In 2013 stond hij met 'Fragile' op de 74ste plek. Samen met The Police is hij acht keer te horen met o.a. 'Roxanne' en 'Every Breath You Take'.

Concertreeks met Paul Simon

Op 63-jarige leeftijd is Sting nog steeds net zo actief als vroeger. Samen met Paul Simon is hij volgend jaar te bewonderen in Nederland met hun On Stage Together Tour. Deze tour hebben ze ook net gedaan in Noord-Amerika. De pers en het publiek waren daar unaniem in hun lofzang: het was een van de meest geprezen tournees door Noord-Amerika van 2014. Hopelijk zal deze lofzang zich voortzetten in Europa!

Wat is jouw favoriete nummer van Sting?

Ster advertentie
Ster advertentie