Programma

Bruce Springsteen 65

  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Springsteen 65

Op 23 september mag Bruce Springsteen maar liefst 65 kaarsjes uitblazen. Radio 2 staat tijdens Jouw Jaren 80 week stil bij zijn succesvolle 80s jaren.

Jonge Bruce

Bruce Springsteen groeit op in New Jersey. Als tiener is Bruce al veel bezig met Rock & Roll en halverwege de jaren 60 speelt hij in een aantal bandjes. Toch wil Bruce graag werken aan een carrière als singer/songwriter. In de zomer van 1975 verschijnt Born To Run, een commercieel succes.

Jaren 80

De jaren 80 kan gezien worden als de doorbraak voor Bruce Springsteen. Zijn eerste Nederlandse hit behaalt hij in 1980 met 'Hungry Heart'. In hetzelfde jaar komt 'The River' binnen in de top 20. Hij schrijft hit na hit en in 1984 komt zijn album Born In The U.S.A uit. Dit album kent meerdere grote hits zoals: 'Dancing In The Dark', Born In The U.S.A en 'I'm On Fire'.

Pensioen

Ondanks dat Bruce Springstreen volgens Nederlandse begrippen bijna met pensioen kan gaan, zien we hem nog niet gauw achter de geraniums zitten. Bruce Springsteen en The E-Street Band toeren nog steeds volop samen. Vorig jaar waren ze nog te bewonderen in Nederland. Daarnaast heeft The Boss begin 2014 het nieuw studioalbum High Hopes uitgebracht.

Namens Radio 2 wensen wij Bruce Springsteen een fijne verjaardag!

Ster advertentie
Ster advertentie