Programma

Caro Emerald wint

  1. Nieuwschevron right
  2. Caro Emerald wint

De Radio 2 Mijlpaal 2014 gaat naar Caro Emerald! Ze krijgt de prijs vanwege haar indrukwekkende carri

Door deze opmerkelijke prestatie is ze van grote betekenis voor de Nederlandse popmuziek. Sinds haar debuutsingle 'Back It Up' in 2009 is de zangeres een vaste muzikale waarde op Radio 2.

Vrijdag 19 september wordt de officiële uitreiking van de Radio 2 Mijlpaal omlijst met een uniek concert van Caro Emerald in TivoliVredenburg, Utrecht.

Beluister de eerste reactie van Caro Emerald in Gijs 2.0

Populariteit ontstijgt landsgrenzen

De populariteit van de muziek van Caro Emerald is binnen 5 jaar de eigen landsgrenzen ontstegen. Ron Stoeltie manager Evenementen Radio 2 prijst Caro Emerald voor haar opmerkelijke carrière in korte tijd: ‘Vijf jaar geleden had Caro met haar debuutsingle 'Back It Up' gelijk een mooie hit te pakken en eind 2009 volgde 'A Night Like This'. Met haar opmerkelijke sound, haar uitstraling en haar mooie nummers veroverde ze vele harten in ons land. De vonk sloeg al snel over naar Europa. De Radio 2 Mijlpaal is voor ons een mooie gelegenheid om Caro en haar team in het zonnetje te zetten voor deze bijzondere prestatie.’ Hoe Caro reageerde op deze mijlpaal?

"Caro is ambassadrice voor ons land"

De zangeres is volgens Stoeltie van grote betekenis voor de Nederlandse popmuziek. ‘Caro is een mooi voorbeeld van hoe succesvol Nederlandse muziek in het buitenland kan zijn. Ze is een geweldige zangeres en een ware ambassadrice voor ons land. De prijs komt haar en haar team van harte toe.’

Deleted Scenes from the Cutting Room Floor

Op 6 juli 2009 bracht Grandmono Records de eerste single Back It Up van Caro Emerald uit. Het label werd door producers David Schreurs en Jan van Wieringen met Caro speciaal opgericht om eigen muziek uit te brengen. Op 29 januari 2010 verscheen het succesvolle eerste album Deleted Scenes from the Cutting Room Floor, geïnspireerd op muziek en films uit de jaren ‘40 en ‘50.

Debuut uitgebracht in meer dan 40 landen

Het album met een geheel eigen stijl gooide hoge ogen en bestormde in rap tempo de Nederlandse en buitenlandse hitlijsten. Het album werd uitgebracht in meer dan 40 landen. In Nederland werd het album 6 x platina en het best verkochte album van 2010. De single 'A Night Like This' van het album bereikte de nummer-1 positie in de Single Top 100.

Nationaal en internationaal succes voor Caro Emerald

Caro Emerald en haar team hadden ook internationaal succes en ontvingen talrijke nationale en internationale onderscheidingen. Ook trad de zangeres op in tientallen radio- en tv shows in Europa. Meer dan 1,3 miljoen albums werden verkocht en de internationale doorbraak was een feit.

Tweede album: The Shocking Miss Emerald

Op 3 mei 2013 verscheen het tweede album The Shocking Miss Emerald. De levendige Europese kunst-, entertainment- en modescène uit de jaren 1920-1960 vormden de inspiratiebron. Het album, met de hit Tangled Up, behaalde bij ons de eerste positie in de Album Top 100. Ook in het Verenigd Koninkrijk kwam het album op nummer 1 binnen.

Ster advertentie
Ster advertentie