Programma

The Common Linnets op 2

  1. Nieuwschevron right
  2. The Common Linnets op 2

The Common Linnets zijn op het Eurovisie Songfestival op de tweede plek ge

Tweede plek

The Common Linnets lieten zich tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival van hun beste kant zien en eindigden zelfs op de tweede plek! De puntentoekenning was zenuwslopend; tot op het laatste moment zaten Ilse en Waylon vlak achter de Oostenrijks Conchita Wurst. Zij ging er uiteindelijk met de winst vandoor en won met het nummer 'Rise Like A Phoenix' de 59e editie van het Eurovisie Songfestival.

Puntentelling

Oostenrijk versloeg Nederland uiteindelijk met 52 punten verschil. Zweden eindigde op de derde plek. Polen, Letland, IJsland, Duitsland, Noorwegen, Estland, Hongarije en Litouwen kende Nederland de befaamde 'Douze Points' toe. Maar helaas was dat niet genoeg om de eerste plek te behalen. Tim Douwsma gaf namens Nederland 12 punten aan de winnende Conchita Wurst.

Bookmakers

The Common Linnets stonden in de peilingen steeds in de Top 5. In een Engelse krant werd Nederland zelfs gezien als de potentiële winnaar. Jammer genoeg kreeg deze krant geen gelijk, maar desondanks mogen we blij zijn met deze mooie tweede plek.

Ster advertentie
Ster advertentie