Dotan Live @ Roodshow

Luister naar Fall

Iedere vrijdag kun je bij de Roodshow genieten van livemuziek. Deze week was het de eer aan de Nederlandse singer-songwriter Dotan.

Bekijk het optreden

Dotan speelde in de Roodshow live zijn single 'Fall'. Bekijk het optreden in de mediapool hierboven.

Over Dotan

De muzikale carrière van Dotan begon met een vliegende start in 2011. Door het sturen van een brutale e-mail met zelfgeschreven liedjes aan de producers Sacha Skarbek en Martin Terefe ( producers van o.a. Paul McCartney en Adele) belandde hij in de studio in Londen.

Huiskamerconcerten

Hierna besloot Dotan helemaal terug te gaan naar de basis. Hij plaatste een oproep om huiskamerconcerten te gaan doen. Zijn mailbox ontplofte en hij reisde Nederlandse huishoudens af, waar hij nieuwe liedjes kon testen bij mensen thuis.

7 Layers

Deze huiskamerconcerten leverder veertig nieuwe liedjes op. Die vervolgens teruggebracht moesten worden tot een album. Het geluid van het nieuwe album valt te omschrijven als dynamisch, rauw, intens en soms dreigend. Leegte wordt opgevolgd door een explosie en akoestische kleine liedjes worden afgewisseld met grootse liedjes.

Jan-Willem belt Dotan

Eerder belde Jan-Willem Roodbeen tijdens de Roodshow met Dotan om hem uit te nodigen zijn nieuwe single live te komen spelen. Luister dat gesprek hierboven in de mediapool terug.

Roodshow
DJ: Jan-Willem Roodbeen
Elke werkdag, 14.00 - 16.00 uur

STER Advertentie
STER Advertentie