Quincy Jones vs. Jacksons

Producer eist 10 miljoen

Producer Quincy Jones claimt dat Michael Jackson liedjes met opzet zijn bewerkt om Jones te onthouden van zijn geld.

Bewerkingen met opzet gemaakt

Quincy Jones werkte aan drie van de meest succesvolle albums van Michael Jackson Off The Wall (1979), Thriller (1982) en Bad (1987). Hij claimt dat er bewerkingen (edits) zijn gemaakt van de muziek voor de film This Is It en de twee Cirque Du Soleil shows. Volgens Jones zijn deze bewerkingen met opzet gemaakt om op deze manier onder betaling aan hem uit te komen.

Het eerste recht op bewerkingen

Volgens de eis in de rechtzaak heeft Quincy Jones contractueel gezien het eerste recht om bewerkingen te maken. Dit is om de kwaliteit te waarborgen en zijn reputatie te beschermen. Voor de film This Is It en de Cirque Du Soleil shows zijn onder andere bewerkingen gemaakt van ‘Billie Jean’, ‘Thriller’, ‘Beat It’ en ‘Don’t Stop Til You Get Enough’ zonder Jones te raadplegen. Hij eist compensatie aan de erfgenamen en de platenmaatschappij Sony Music van 10 miljoen dollar.

"We vinden het vervelend"

De erfgenamen van Michael Jackson vinden het vervelend dat het tot een rechtzaak is gekomen. “Voor zover wij weten is Quincy Jones op de juiste manier gecompenseerd voor de 35 jaar dat hij met Michael Jackson heeft gewerkt,” aldus de verklaring.

STER Advertentie
STER Advertentie