Stevie Wonder boycot

Florida

De Amerikaanse muzikant heeft aangegeven na de vrijspraak van George Zimmerman niet meer op te willen optreden in staten waar de

Opgeheven

“Ik heb vandaag besloten om nooit meer in Florida op te treden, totdat de Stand Your Ground-wet daar wordt opgeheven”, vertelt Wonder aan het publiek tijdens een optreden in Canada. “Overal waar deze wet bestaat, in die staat of dat deel van de wereld zal ik niet optreden.”

Zelfverdediging

De wet houdt in dat er geweld mag worden gebruikt voor zelfverdediging, zonder de verplichting om jezelf eerst terug te trekken. Naast Florida zijn er een groot aantal andere staten in de VS die de wet, of een variatie daarop, hebben ingevoerd zoals California, Kansas, Mississippi, Oklahoma en Texas.

Zimmerman

Tijdens de rechtszaak van George Zimmerman, die in 2012 de 17-jarige Trayvon Martin doodschoot, speelde de wet een grote rol. Volgens Zimmerman werd hij namelijk eerst door Trayvon aangevallen en handelde hij vervolgens puur uit zelfverdediging, wat volgens de wet is toegestaan in een levensbedreigende situatie.

Strijd voor gerechtigheid

“De waarheid voor iedereen die iemand heeft verloren in de strijd voor gerechtigheid is dat zij niet meer terug zullen komen”, voegt Wonder daar nog toe. “Wat we wél kunnen doen, is onze stemmen laten horen en stemmen voor verandering en gelijkheid in verschillende landen in de wereld.”

STER Advertentie
STER Advertentie