"Amy Winehouse overleden aan boulimia"

De broer van Amy Winehouse is van mening dat zijn zus is overleden aan een eetstoornis en niet aan een drugs- of drankverslaving.

Boulimia is de oorzak

Alex Winehouse, de oudere broer van Amy, zegt dat de strijd met boulimia haar heel erg verzwakte en vatbaar maakte. “Ze zou uiteindelijk dood zijn gegaan door haar levensstijl, maar wat haar echt de das heeft omgedaan was de boulimia. Als ze geen eetstoornis had, zou ze fysiek veel sterker zijn geweest.” Amy Winehouse had de eetstoornis al vanaf haar zeventiende.

Alcoholvergiftiging

Amy Winehouse overleed op 27-jarige leeftijd in haar huis in Londen in juli 2011. Het gerechtelijk onderzoek wees uit dat ze overleden was aan een alcohoholvergiftiging.

Oorzaak eetstoornis

De broer legt in een interview uit wat de oorzaken van Amy Winehouse haar eetstoornis waren. “Al haar vriendinnen hadden problemen met eten. Ze gooiden hele pittige saus op hun eten, aten het veel te snel op en kotsten het weer uit. Ze stopten er gelukkig allemaal mee, maar Amy niet. Iedereen wist dat ze boulimia had maar het is moeilijk om ervan te genezen, zeker als je er niet over praat.”

STER Advertentie
STER Advertentie