Programma

Pink Floyd eindelijk op Spotify

  1. Nieuwschevron right
  2. Pink Floyd eindelijk op Spotify

De volledige discografie van Pink Floyd is eindelijk beschikbaar voor gebruikers van de populaire muziek streaming-service Spotify.

Wish You Were Here

De Engelse rockband was aanvankelijk terughoudend over het beschikbaar stellen van hun muziek op Spotify, maar maakte vorige week samen met de streaming-service een deal: als hun beroemde nummer ‘Wish You Were Here’ 1 miljoen keer werd afgespeeld op Spotify, zou de gehele Pink Floyd catalogus daaraan toe worden gevoegd.

Discografie

En dat ging sneller dan verwacht: binnen 24 uur werd het nummer al meer dan 100.000 keer beluisterd. Het duurde dan ook niet lang voordat deze week de 1 miljoen werd gepasseerd, en de discografie van Pink Floyd nu beschikbaar is voor iedereen met een Spotify account.

Afkeer

EMI, het label waarbij Pink Floyd getekend is, sloot in 2011 al een deal met Spotify. De muziek van de band werd echter niet bij de deal inbegrepen, mede door zijn beruchte afkeer jegens de digitalisering van muziek. In 2010 klaagden zij bijvoorbeeld hun platenlabel aan voor het beschikbaar stellen van losse nummers op iTunes.

Ster advertentie
Ster advertentie