Programma

Bassist David Bowie overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Bassist David Bowie overleden

Trevor Bolder, die ook enige jaren bij de Britse band Uriah Heep speelde, overleed afgelopen dinsdag op 62-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker.

Fataal

De Engelse bassist, songwriter en platenproducer vocht al vier jaar met de ziekte voordat het hem deze week fataal werd. Bolder was met zijn basgitaar te horen op de klassieke Bowie albums Hunky Dory, The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars, Aladdin Sane en Pin Ups.

Uriah Deep

Na zijn succes met Bowie sloot Bolder zich in 1976 aan bij de Britse hardrockband Uriah Heep en werkte mee aan zowat elk album dat de band sindsdien heeft uitgebracht. Zijn laatste bijdrage aan de band was als vocalist voor het nummer ‘Lost’, afkomstig van het in 2011 uitgekomen album Into The Wild.

Virtuositeit en enthousiasme

Een bericht op de website van Uriah Heep meldt het volgende: “Trevor was een van de meest uitzonderlijke muzikanten van zijn generatie, een van de beste en meest invloedrijke bassisten die Groot-Brittannië ooit heeft voortgebracht. Zijn lange tijd bij Uriah Heep bracht de muziek van de band, en Trevor zijn virtuositeit en enthousiasme, naar honderd duizenden fans over de hele wereld.”

Update 23-5-2013

Inmiddels heeft Bowie zelf ook een bericht zijn website Davidbowie.com gezet, waarin hij laat weten: "Trevor was een prachtige muzikant en een grote inspiratiebron voor elke band waarmee hij heeft gewerkt. Maar bovenal was hij fantastische kerel, een goede man."

Ster advertentie
Ster advertentie