Anouk doet Symphonica In Rosso

Anouk is dit jaar is de hoofdact van Symphonica In Rosso. Op 16 oktober zal de Haagse zangeres de gebruikelijke mix tussen pop en klassiek laten horen in de Arnhemse GelreDome

Anouk heeft een nieuw album gemaakt, Sad Singalong Songs, en kan niet wachten om de nummers live te spelen met orkest. Ze is de achtste artiest die de hoofdact is in de Symphonica-reeks. Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross, Sting, Nick & Simon en Doe Maar gingen haar voor.

Anouk over Symphonica in Rosso

“De vraag of ik hoofdact op Symphonica in Rosso wilde zijn, kwam precies op het juiste moment”, aldus Anouk. “Ik was klaar met de opnames van mijn nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’ en om die nummers live echt eer aan te doen zou ik ze het liefst met een orkest willen uitvoeren".

Sad Singalong Songs

Voor haar nieuwe album Sad Singalong Songs werkt Anouk opnieuw samen met Martin Gjerstad en Torre Johansson. Met deze Zweedse producers maakte ze ook haar albums For Bitter Or Worse en To Get Her Together. Anouks nieuwe album komt 17 mei uit. De eerste single van dit album, de Eurovisie Songfestival inzending 'Birds', behaalde meteen de eerste plaats in de Mega Top 50.

"Gemakkelijk"

“Het concept blijft hetzelfde. Het fijne is dat Symphonica al draait, ik hoef alleen de muziek in te brengen. Voor mij is het in principe inpluggen en gaan. Als je het vergelijkt met een eigen show is dit veel makkelijker”, aldus Anouk. “Er komen natuurlijk veel nieuwe nummers voorbij, maar ook de klassiekers.”

De kaartverkoop voor Symphonica in Rosso start zaterdag. Anouk doet dit jaar ook mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer Birds.

STER Advertentie
STER Advertentie