Bee Gees en Pink Floyd vereeuwigd

Het album Dark Side Of The Moon van Pink Floyd en de door Bee Gees verzorgde soundtrack van de klassieke speelfilm Saturday Night Fever zijn toegevoegd aan het archief van de Library of Congress in de VS.

Pink Floyd

Dit archief wordt elk jaar aangevuld met 25 geluidsopnames die van bijzondere culturele, historische of esthetische waarde zijn. In tegenstelling tot de Britse rockband Pink Floyd zijn dit meestal Amerikaanse producties. Het is echter niet de eerste keer dat een album van een Britse band werd opgenomen in het archief, eerder werd Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles er al aan toegevoegd.

Bee Gees

Ook de legendarische soundtrack van Saturday Night Fever werd zodanig cultureel relevant geacht om te worden vereeuwigd. De soundtrack werd voor een groot deel uitgevoerd en geproduceerd door de popgroep Bee Gees, en bracht hits als Stayin’ Alive, Night Fever, You Should Be Dancing en How Deep Is Your Love voort. Alleen al in de VS werd de uit 1977 afkomstige soundtrack meer dan 15 miljoen keer verkocht.

STER Advertentie
STER Advertentie