Programma

Vijf vragen aan Radio 2 Talent: Orlando

  1. Nieuwschevron right
  2. Vijf vragen aan Radio 2 Talent: Orlando

Maak kennis met ons nieuwe Radio 2 Talent: Orlando! We stelden 5 vragen aan Tessa Douwstra, zangeres en liedschrijver van de band.

1. Hoe is de band Orlando ontstaan?

"Ik maak al heel lang muziek en speelde in allerlei bands maar had nooit een band voor de liedjes die ik zelf schreef. Na een jaar of twee touren met o.a. Chef' Special en Wooden Saints was het naar mijn idee tijd voor een eigen band. Ik vroeg muzikanten die in de afgelopen jaren had ontmoet en met wie ik graag wilde werken. Dat is Orlando geworden. Onze eerste repetitie was in november 2011. Onze eerste try-out januari 2012. Ons eerste officiële optreden vond plaats in juni 2012. En nu, maart 2013, is onze eerste plaat uit!"

2. Probeer eens uit te leggen (voor mensen die jullie nog niet kennen) hoe Orlando ongeveer klinkt.

"Ik denk dat Orlando heel erg klinkt zoals het klinkt door de bezetting. Orlando bestaat uit een drummer, bassist, twee gitaristen, trompettist, hoornist en trombonist. De bandleden die niet op hun instrument hoeven te blazen zingen allemaal. Meerstemmigheid, blaasarrangementen, elektrische gitaren. We besteden veel aandacht aan tekst, houden van een opgeruimd en uitgebalanceerd lied en luisteren zelf graag naar indie- pop, americana en soul."

3. Wat houdt 'Het Wilde Blazersplan' in?

Toen ik in september 2011 nadacht over wat ik met mijn liedjes wilde, kwam ik op het idee om harmonieën die traditioneel op Hammond of piano worden gespeeld te verdelen over trompet, hoorn en trombone. Dit noemde ik op mijn computer 'Het Wilde Blazersplan'. Niet omdat de partijen zo 'wild' zouden worden maar omdat het drie extra instrumenten zijn. Daarnaast had ik nog nooit eerder arrangementen voor blazers geschreven. Samen met Morris Kliphuis keken we naar de liedjes en wat de blazers daar zouden kunnen doen. Dat koper heeft zo'n warm en rond geluid. Heel mooi vind ik dat."

4. Jullie eerste album The Early Warning Company is net uit. Hoe zijn de reacties?

"Ik krijg echt heel leuke berichten van bekenden en onbekenden. Vandaag nog een kaartje van mijn oom en tante uit Friesland. Die feliciteerden me met mijn eerste plaat. Dan word ik alleen maar trotser!"

5. Wat gaat 2013 jullie brengen?

"Een heleboel optredens. In zalen en de buitenlucht. Want dat doen we allebei even graag. En nieuwe liedjes. Ik heb direct alweer zin om nog een plaat te maken. Maar eerst deze maar eens even aan Nederland laten horen!"

Bekijk hier de clip van de single 'Show Me Where The Bullets Go'.

Ster advertentie
Ster advertentie