Programma

Preview van David Bowie album

  1. Nieuwschevron right
  2. Preview van David Bowie album

Later deze maand verschijnt het nieuwe David Bowie-album The Next Day. Voordat het album officieel uitkomt is er al een preview te beluisteren via iTunes en deze hele week op Radio 2. Het album staat meteen in 34 landen op nummer 1 in de iTunes lijst.

Nummer 1 in iTunes

Sinds dit weekend is het aanstaande album The Next Day van David Bowie geheel te beluisteren via iTunes. De preview blijft online tot en met 11 maart. Op 12 maart komt het album officieel uit en is het dus ook te koop. Sinds de preview en de beschikbare pre-order is het album in 34 landen naar de nummer 1 van de Apple iTunes lijst geschoten.

Radio 2

Deze week hoor je op Radio 2 tracks van het album en maak je kans op de cd van The Next Day. Lees meer >

The Next Day

Maar liefst tien jaar hebben we moeten wachten op iets nieuws, het laatste album kwam namelijk uit in 2003. Op The Next Day staan 14 nieuwe nummers, maar wie de Deluxe Version in huis haalt, krijgt daar 3 bonustracks bij. De producer van dit album is Tony Visconti, met wie hij eerder heeft samengewerkt. Visconti is al sinds 1967 actief in de muziekwereld en heeft ook samengewerkt met onder andere The Moody Blues, Morrissey en de Kaiser Chiefs.

Tournee?

In januari verraste Davie Bowie iedereen met zijn nieuwe single ‘ Where Are We Now?’. De Brit deed dat op zijn 66ste verjaardag op 8 januari. Sindsdien is er veel over hem te doen. Met de belangrijkste vraag voor de fans: Gaat Bowie ook weer touren? De gitarist en leider van Bowie's band, Gerry Leonard, vertelde het Rolling Stone-magazine dat er een reële kans is dat ze weer op tournee gaan.

Beluister hier de preview van het album The Next Day.

De cover van het album:

Ster advertentie
Ster advertentie