Mumford & Sons en Adele winnen Brit Awards

Het award-seizoen is nog niet afgelopen, deze keer zijn het de Brit Awards die zijn uitgereikt in London met als winnaars onder andere Mumford & Sons, Emeli Sand

Emeli Sandé

Schotse singer-songwriter Emeli Sandé nam met Our Version of Events de award voor Album van het Jaar in ontvangst. Daarnaast won de zangeres ook nog eens de award voor Beste Britse Vrouwelijke Artiest die haar door Taylor Swift werd aangereikt.

Ben Howard

Ben Howard won de titel Beste Britse Mannelijke Artiest en versloeg hiermee Plan B, Richard Hawley, Calvin Harris en Olly Murs. Ook haalde Ben de award voor Beste Britse Doorbraak binnen en overtrof hiermee zijn collega’s Alt-J en Jake Bugg.

Overige awards

Mumford & Sons namen de award voor Beste Britse Groep mee naar huis, die daarmee Muse, The xx, One Direction en Alt-J overschaduwde. De award voor Beste Britse Single ging naar Skyfall van Adele en Coldplay won voor de achtste keer de Beste Live Act.

Internationaal

Naast Britse artiesten worden er tijdens de Brit Awards ook prijzen uitgereikt aan internationale artiesten. Die werden dit jaar gewonnen door Lana  Del Rey (Beste Internationale Vrouwelijke Artiest) en Frank Ocean (Beste Internationale Mannelijke Artiest). De award voor Beste Internationale Groep ging naar The Black Keys, die ook al veel succes behaalden bij de Grammys.

STER Advertentie
STER Advertentie