Programma

Radiohead over album

  1. Nieuwschevron right
  2. Radiohead over album

Bassist Colin Greenwood van de Engelse band Radiohead zegt dat de band plannen heeft om in het najaar de studio in te duiken om een opvolger van The K

Plannen

Volgens de bassist zal Radiohead in september weer samenkomen om te werken aan de opvolger van hun vorige album uit 2011: The King of Limbs. Dit vertelde hij in een interview eerder deze maand met de Zuid-Afrikaanse Mail and Guardian, en bevestigde dit in een interview deze week met BBC-Radio 6. “We nemen een pauze zodat we bezig kunnen zijn met onze eigen dingen. Het plan is om aan het einde van de zomer weer samen te komen”, vertelt Greenwood.

Atoms for Peace

Ondertussen blijft frontman Thom Yorke bezig met Atoms for Peace. Dit is een zij-project van Yorke dat hij samen doet met Flea (bassist van Red Hot Chili Peppers), Nigel Godrich (producer die vaak met Radiohead heeft samengewerkt) en anderen. Het debuutalbum van de band Amok zal op 26 februari uitkomen.

Jack White

Dit is niet de eerste keer dat Radiohead plannen heeft gemaakt voor het opnemen van nieuw materiaal. Afgelopen zomer nam de band al een nummer op in de studio van Jack White (zanger en gitarist van The White Stripes) in Nashville, Tennessee. “Ik vind het nummer heerlijk, dus ik hoop dat het snel uitkomt. Ik weet niet hoe ver ze er mee zijn”, vertelde hij onlangs aan Rolling Stone.

Ster advertentie
Ster advertentie