Programma

Gotye en The Black Keys grote winnaars bij de Grammy

  1. Nieuwschevron right
  2. Gotye en The Black Keys grote winnaars bij de Grammy

Gotye heeft zondagavond drie belangrijke Grammy

De Vlaams/Australische zanger Gotye heeft in Los Angeles drie belangrijke Grammy’s in ontvangst genomen. Voor zijn duet met Kimbra ‘Somebody That I Used To Know’ kreeg hij de single van het jaar en de beste popduo. Voor het album Making Mirrors verdiende hij een Grammy voor het beste alternatieve album.

Andere belangrijke prijzen

Mumford & Sons won de Grammy voor beste album met Babel. De band FUN pakte twee prijzen, beste lied voor ‘We Are Young’ en beste nieuwkomer. The Black Keys was de grote winnaar in de rockcategorieën. De Amerikaanse rockband pakte prijzen voor beste rockalbum, beste rocksong en beste rockoptreden. Rappers Jay-Z en Kanye West wonnen beste raplied, beste rapoptreden en beste rapsamenwerking. Het Metropole Orkest is niet in de prijzen gevallen. Het Nederlandse orkest was samen met Al Jarreau genomineerd in twee categorieën.

Optredens

Tijdens de show rondom de uitreikingen waren er optredens van onder andere Alicia Keys, Maroon 5, Kelly Clarkson en Frank Ocean. De r&b-zanger Frank Ocean liet een prachtige visuele show zien voor zijn liedje ‘Forest Gump’.

Ster advertentie
Ster advertentie