Programma

Jason Mraz speelt in Myanmar voor de mensenrechten

  1. Nieuwschevron right
  2. Jason Mraz speelt in Myanmar voor de mensenrechten

Jason Mraz speelde gisterenavond als eerste grote popartiest in Myanmar. 50.000 mensen waren getuige van het openluchtconcert dat in het teken stond van de mensenhandel in het land.

Gisterenavond speelde Jason Mraz zijn veelbesproken optreden in Myanmar. Ruim 50.000 mensen waren aanwezig bij het optreden dat in het teken stond van ‘End Exploitation and Trafficking’. Mraz maakte ook ruimte voor nationale artiesten in zijn show in de hoofdstad Yangon.

Eerste popartiest in decennia

Volgens de organisatie was Mraz de eerste internationale popartiest die een concert gaf voor een massapubliek. In de jaren ’70 speelden wel jazzartiesten als Count Basie, Duke Ellington en Charlie Bird in het toenmalige Burma. Maar dat waren allemaal kleine optredens. “Het evenement rondom Jason Mraz helpt ons het imago van Myanmar te promoten. Het zet ook de deur open voor andere artiesten,” aldus de organisatie.

Reactie Jason Mraz

“Ik denk dat Myanmar op dit moment veel nieuwe informatie aan het ‘downloaden’ is, informatie vanuit de hele wereld. Ik heb altijd gewild dat mijn muziek hier te horen zou zijn. Het brengt hoop, vreugde, vrede en liefde naar dit land.”

Ster advertentie
Ster advertentie