Programma

Carole King eerste vrouw met prestigieuze Gershwin Prize

  1. Nieuwschevron right
  2. Carole King eerste vrouw met prestigieuze Gershwin Prize

Carole King is de eerste vrouw die de prestigieuze Gerswhin Prize for Popular Song ontvangt. Ze komt in het rijtje te staan met illustere liedjesschrijvers Paul Simon, Stevie Wonder, Paul McCartney en Burt Bacharach & Hal David.

De 70-jarige singer-songwriter Carole King is de eerste vrouw die onderscheiden wordt met de meest prestigieuze popprijs van Amerika. Ze krijgt de Gerswhin Prize voor de manier waarop ze universele emoties als liefde, plezier en pijn in haar muziek verwerkt. Ze zal in het voorjaar van 2013 in het Witte Huis haar prijs in ontvangt mogen nemen.

Reactie Carole King

Carole King liet optekenen dat ze al heel blij was met het initiatief van de prijs, die bestaat sinds 2007. “Maar dat ik hem ook mag ontvangen is prachtig. Ik ben er trots op dat ik de vijfde winnaar ben en de eerste vrouw die deel mag uitmaken van zo’n mooi rijtje namen. Ik kan niet wachten om te spelen in het Witte Huis.”

Gershwin Prize

De prijs is vernoemd naar componist en liedjesschrijver George Gershwin en een initiatief van de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten, The Library of Congress. De Gershwin Prize for Popular Song wordt voor de vijfde keer uitgereikt aan artiesten die verschillende muzikale stijlen combineren. Eerder ontvingen Paul Simon, Stevie Wonder, Paul McCartney en schrijversduo Bacharach & David deze prestigieuze prijs.

Carole King

Singer songwriter die behoort tot de absolute top van songschrijvers. King (eigenlijk Carole Klein geheten) start haar carrière met haar man Gerry Goffin in de beroemde Brill Building. Met dit songschrijvers kantorengebouw als uitvalsbasis schrijven ze minstens 100 hitsingles, waaronder 'You Make Me Feel Like A Natural Woman' van Aretha Franklin, 'Up On The Roof' van de Drifters en 'Pleasant Valley' van de Monkees. Lees meer over Carole King.

Ster advertentie
Ster advertentie