Programma

Tand John Lennon op tournee

  1. Nieuwschevron right
  2. Tand John Lennon op tournee

Een wel heel bijzonder 'lid' van de Beatles gaat op tournee: namelijk de tand van John Lennon. Dit allemaal ten behoeve van de Nationale Mondkanker Maand.

Tournee

De tand van de overleden Beatle John Lennon gaat binnenkort op tour langs zestien tandartsen in Groot Brittannië. De reden van deze 'actie' is om aandacht te vragen voor de Nationale Mondkanker Maand in Groot Brittannië.

Ketting

Tandarts, auteur en tandverzamelaar Michael Zuk is de eigenaar van de tand, welke hij ooit op een veiling heeft gekocht voor bijna 24.000 euro. Een deel van de tand is door een juwelier gebruikt om er een ketting van te maken. Deze ketting heet 'John Lennon DNA Tooth Necklace' en de waarde wordt geschat op 19.000 euro. Deze ketting gaat uiteindelijk langs zestien tandartsen en de eerste gelukkige was een tandarts uit Hull.

John Lennon gaf de tand aan zijn vroegere huishoudster en deze gaf de tand weer door aan haar dochter, die een groot fan was. Uiteindelijk werd de tand op een veiling aangeboden en zo geschiedde.

De juwelier is niet geheel onbekend met het fenomeen 'een ketting van tanden maken'. Zo maakte hij juwelen van en voor sterren als Tommy Lee, Axl Rose en Slash.

Ster advertentie
Ster advertentie