Opnames band Ringo Starr gevonden

Voordat Ringo Starr een Beatle werd, zat hij in een band genaamd Rory and the Hurricanes. Deze band was in het 'Merseybeat tijdperk' vrij succesvol in Liverpool maar wist nooit helemaal door te breken. Nu, ruim 50 jaar later, zijn er opnames herontdekt van de band.

Album

De tapes zijn opgenomen in maart 1960, twee jaar voordat Starr benaderd werd om the Beatles te vergezellen. De oude opnames zijn gevonden in de kelder van de zus van de zanger, het was het eerste en enige album dat ooit uitgebracht zou worden.

Hitlijsten

Storm and the Hurricanes hebben nooit een plekje in de hitlijsten kunnen veroveren, maar in Liverpool waren ze juist heel populair. Op de gevonden plaat zijn opnames te horen uit de Jive Hive Club in Crosby, het noorden van Liverpool, vlakbij het huis van de frontman.

Ringo Starr

Ringo Starr kwam op 18 jarige leeftijd bij Rory and the Hurricanes, maar na zijn vertrek viel de groep uiteen na het grote succes van the Beatles. Frontman Rory Storm stond bekend om zijn gouden costuums en zijn charisma op het podium. Hij overleed in 1972 op 34-jarige leeftijd.

De zus van de frontman vertelde over haar broer: 'Rory was een performer. Hij was niet zoals The Beatles, een briljante songwriter. Ze noemden hem The Golden Boy and Mr. Showbusiness.

50 jaar

Na vijftig jaar worden de opnames alsnog uitgebracht. De zoon van 'Storm' is trots dat de opnames boven water zijn gekomen. Hij zegt hierover: 'De geluidskwaliteit laat wat te wensen over, maar de geest en rauwheid hintten op een volledige muziekscene die eraan zat te komen"

STER Advertentie
STER Advertentie