7-jarige Nova start actie om geld in te zamelen voor haar zieke broertje

In Jan-Willem Start Op vertelt ze over de actie

Nova van Koot (7) is een actie voor haar zieke broertje Otis (5) gestart. In ruil voor armbandjes vraagt ze donaties en hoopt ze zoveel mogelijk geld op te halen.

Volgende week maandag is het Wereld Kinderkankerdag en daarom zetten Jan-Willem en Jeroen de actie van de 7-jarige Nova in het zonnetje. Haar broertje Otis heeft een neuroblastoom, een zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker. Voor hem is ze een hele gave actie gestart met polsbandjes. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor Otis en alle kinderen met kanker. 

Kanjerketting 

De opbrengst van haar actie gaat naar de kanjerkettingen. Ieder kindje met kanker krijgt er één. "Met allemaal kralen. Voor alles wat ze meemaken krijgen ze een kraal. Een goede dag, een spoedopname of een slechte dag, bloedprikken en allemaal andere dingen", legt Nova uit. Voor elk stapje krijgen ze dus een kraal. De ketting steunt de kinderen en vertelt hun verhaal van begin tot eind. De Kanjerkettingen worden betaald door middel van donaties, onder andere door die van Nova's acties. 

Wil je de actie steunen? Dat kan via novainactie.nl

7-jarige Nova start kanjerkettingactie voor haar zieke broertje


Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Henri van der Beek

STER Advertentie
STER Advertentie