Youp van 't Hek, Tineke Schouten en meer in Staverman Stand-up

Maak je klaar voor nieuwe afleveringen!

Gijs Staverman vertaalt zijn liefde voor comedy naar de podcast Staverman Stand-Up. Hij gaat in gesprek met prominente cabaretiers zoals Youp van 't Hek, Martijn de Koning en Tineke Schouten.

Ook in 2021 gaat Gijs natuurlijk door met Staverman Stand-Up. Aankomende vrijdag verwelkomt hij Bert Visscher in een nieuwe aflevering. Voordat het zover is, blikken we terug op de afleveringen uit 2020. Van Martijn de Koning over zijn eerste stappen in de cabaretwereld tot Tineke Schouten over het aanpassen van kwetsende grappen.

Martijn de Koning

"Je kunt iedere grap maken die je wilt, ondanks dat we in een kritische maatschappij leven." In de eerste aflevering van Staverman Stand-Up spreekt Gijs met Martijn Koning over zijn eerste stappen in de cabaretwereld, over of alle grappen nog wel kunnen tegenwoordig en tegen wie hij opkijkt.

Staverman Stand-Up: Martijn de Koning


Youp van 't Hek

Net nadat Youp van 't Hek een 'ontzettend aardig verzoek indiende' om een uitzondering te krijgen voor de oudejaarsconference om voor meer dan dertig man te spelen, schuift hij aan bij Staverman Stand-Up. Hoe gaat hij om met de huidige maatregelen en op wat voor manier heeft het coronavirus effect op zijn carrière?

Staverman Stand-Up: Youp van 't Hek


Rayen Panday 

Rayen Panday schuift aan bij de derde aflevering van Staverman Stand-Up. Samen met Gijs bespreekt hij over zijn eerste stappen op het podium, zijn ouders en zijn ex. Die laatste zijn niet altijd even blij met zijn uitlatingen op het podium: "Ik snap dat het niet altijd fijn is voor de mensen om mij heen", zegt Rayen.

Staverman Stand-Up: Rayen Panday


Tineke Schouten

In de vierde aflevering gaat Gijs in gesprek met de grande dame van de typetjes: Tineke Schouten. "Inspiratie van typetjes haal ik uit het alledaagse leven. Toen ik boodschappen ging doen bij de HEMA werd het idee voor mijn typetje 'de toiletjuffrouw' geboren."

Staverman Stand-Up: Tineke Schouten


Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2. 

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie