Programma

Online platform voor vriendschappen enorm populair sinds corona

  1. Nieuwschevron right
  2. Online platform voor vriendschappen enorm populair sinds corona

Nieuwe vriendschappen sluiten kan lastig zijn, zeker in tijden van corona. Naomi Waasdorp heeft daarom het vriendenplatform Wannabefriends opgericht en het is een groot succes.

Naomi is het platform gestart toen ze merkte dat ze het best moeilijk vond om nieuwe mensen te leren kennen nadat ze van de Randstad naar Brabant verhuisde. "Het komt vaak niet verder dan goedemorgen op straat en ik merkte dat vriendschappen opbouwen gewoon niet meer zo makkelijk lukte", vertelt ze.

Hoe werkt het?

Net als bij Tinder maak je een account aan waar je invult waar je vandaan komt, je leeftijd, je interesses. Kortom, je laat een mooie profielcheck over jezelf zien zodat anderen een goed beeld van je kunnen krijgen. In plaats van het bekende swipen van Tinder kom je bij Wannabefriends in contact met elkaar door te chatten. "Met de vriendinnenzoekmachine kun je zelf op zoek gaan naar leden die bij jou uit de buurt komen of als je een weekendje naar Amsterdam gaat en je vindt het leuk om daar iemand te ontmoeten, dan kun je die persoon op die manier gaan zoeken", legt Naomi uit.

Eenzaamheid door corona

Tijdens corona zijn de aanmeldingen enorm gestegen. "Je bent opeens op jezelf aangewezen en dat kan best confronterend zijn. Ik denk dat bij veel mensen het kwartje is gevallen: 'Wie heb ik nou eigenlijk om me heen?'. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar een manier om meer aanspraak te hebben." Naomi hoopt dat ze hiermee een gat in de markt kan dichten. "Ik heb maar één missie hiermee en dat is gewoon veel vrouwen bij elkaar brengen zodat hele mooie vriendschappen mogen ontstaan." Er hebben zich zo'n 4500 nieuwe leden ingeschreven. Hierdoor heeft Naomi mooie verhalen voorbij zien komen.

Benieuwd naar wat het platform al heeft opgeleverd? Luister het gesprek tussen Naomi en Emmely de Wilt terug:

Rabbering Laat

Je hoort Rabbering Laat iedere maandag tot en met donderdag van 22:00 tot 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Unsplash

Ster advertentie
Ster advertentie