Nicole Bus brengt livealbum uit van concert in New York

Henk belt haar op in Thank God It's Sunday

In de tijd dat er geen volgepakte festivalweides zijn brengt Nicole Bus je toch een beetje dat live gevoel. Ze brengt namelijk een livealbum uit van een concert dat ze in New York city gaf. Henk wil daar uiteraard alles van weten.

Nicole Bus weet vorig jaar een hit te scoren met ‘You’, maar nu is ze terug met een nieuw livealbum: Live in NYC. "Ik ben enorm blij met de positieve en enthousiaste berichten die ik nog steeds krijg", vertelt Bus. 

Neo-soul

Nicole Bus start al op jonge leeftijd met het schrijven en componeren van eigen liedjes. Haar sound kenmerkt zich vooral door neo-soul waarmee een vergelijking met artiesten als Lauryn Hill, Lizz Wright en India Arie snel is gemaakt. Nu heeft ze een nieuw livealbum uitgebracht. Opgenomen in november 2019 in Public Arts in New York. "Het was een gezellige club", vertelt ze. "Ik had wel een moment van dankbaarheid door de hele show heen. Achteraf dacht ik dat iedereen weer naar huis zou gaan, maar iedereen bleef wel dik een uur of twee hangen. Het was een gezellig feestje." 

Ze heeft voor het album mogen samenwerken met grote namen. Was het niet spannend om het voor het eerst live te spelen? "Je maakt zo'n album. Het is dan je baby. Je kindje, maar wanneer het op het podium moet staan dan moet wel een puber/jong volwassenen zijn", vertelt ze lachend. Staan er nieuwe dingen op de planning? Je hoort het hieronder: Luister hieronder naar het hele album: 

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Thank God It's Sunday

Je hoort Thank God It's Sunday iedere zondag van 20:00 tot 22:00 uur op NPO Radio 2. 

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie