Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen maakt podcast over kanker

Oorlog in je lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast 'Oorlog in je lichaam'.

Ooit noemden we het ‘K’, of ‘de gevreesde ziekte’. Kanker was niet alleen een ziekte waarover je niet sprak, er was ook weinig hoop op genezing. Hoe anders is dat nu: er komen steeds meer nieuwe medicijnen en behandelmethoden op de markt. Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? 

Heden, verleden en toekomst van behandeling

In deze podcast willen we laten zien wat heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Hoe zagen de eerste behandelingen eruit, hoe is het nu en welke nieuwe medicijnen of behandelmethodes kloppen al op de deur? Is immuuntherapie het nieuwe toverwoord? En moet je alle nieuwe ontwikkelingen wel omarmen of leveren die ook weer andere problemen op?

Binnen de grenzen van het menselijk lichaam

In de podcastserie ‘Oorlog in je lichaam’ reist (oorlogs)journalist Hans Jaap Melissen niet door het Midden-Oosten of andere onveilige oorden, maar blijft hij binnen de grenzen van het menselijk lichaam. Welke bedreigingen zijn er en hoe kunnen die steeds beter worden tegengegaan? Melissen praat met o.a. patiënten en hun omgeving, artsen, farmaceuten, biotech-bedrijven en onderzoekers. Hij doet dat met een persoonlijk vertrekpunt: onlangs is bij zijn vrouw borstkanker ontdekt, met uitzaaiingen in de botten. We volgen in een extra verhaallijn ook hen bij hun pogingen er alles aan te doen om haar een zo lang mogelijk leven te bezorgen. 

Luister hieronder naar de eerste aflevering: 

Omgaan met slecht nieuws


Oorlog in je lichaam

Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken. Te beluisteren via Apple Podcast/iTunes, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app

NPO Radio 2 Collecte Drive-in

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: screenshot

STER Advertentie
STER Advertentie