Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

“Alles komt goed”

  1. Nieuwschevron right
  2. “Alles komt goed”

Stef Bos vertelde vanochtend op Radio 2 over zijn ouders, die allebei kanker hadden: “Ongeacht de dramatiek van zo’n ziekte, kun je ook iets meekrijgen voor de rest van je leven.”

'Zonder die ziekte, was dat liedje nooit ontstaan'

Eén van Stef’s bekendste nummers, ‘Papa’, schreef hij direct nadat hij hoorde dat zijn vader een tumor had. “Op de terugweg heb ik ‘Papa’ geschreven, omdat ik dacht: ‘Als ‘ie het niet haalt, wil ik in ieder geval een liefdesliedje aan hem geven.’ Dat is het akelige. Zonder die ziekte was dat liedje nooit ontstaan.” Stefs vader werd uiteindelijk nog 92 jaar, zijn moeder overleefde de ziekte niet.

'Alles komt goed'

Iedere dag vragen Jan-Willem en Jeroen naar een krachtplaat, een prachtplaat die je kracht geeft. Voor Stef Bos is dat ‘While You See A Change’ van Steve Winwood. Een vrij vrolijk nummer, maar júíst daarom heel toepasselijk. “De manier waarop mijn moeder ons heeft geleerd om te sterven. Dat was van zo’n optimisme, Jan-Willem. Ik heb daar zoveel aan gehad. Dus ongeacht de dramatiek van zo’n ziekte, kun je ook iets meekrijgen voor de rest van je leven”, legt Stef uit. “Mijn moeder zei aan het einde, toen ze stierf: ‘Alles komt goed’. Dat soort optimisme.”


Check het fragment hieronder:

Ster advertentie
Ster advertentie