Rufus Wainwright covert Beatles-klassieker met 1500-koppig koor

allemaal vanuit huis

Een paar jaar geleden zong Rufus Wainwright 'Hallelujah' samen met Choir! Choir! Choir!. Nu zijn ze de samenwerking weer aangegaan, maar dan wel allemaal vanuit huis!

Samen met het koor zingt hij 'Across The Universe' van The Beatles. Allemaal vanuit huis. "Deze stemmen en gezichten vertegenwoordigen de liefde en hoop die we hebben voor alle dagen die nog gaan komen", aldus in de video-omschrijving. "Met het verstrijken van de dagen hopen we dat we nooit vergeten dat onze stemmen een enorm verschil maken. In tijden van pandemieën, enorme economische ontberingen en sociale veranderingen zullen we er voor elkaar zijn."

'Pas nu begrijp ik het refrein echt'

Wainwright en Choir! Choir! Choir!-medeoprichters Nobu Adilman en Daveed Goldman hadden bij het starten van het project gehoopt op 500 inzendingen. De respons was echter overweldigend met maar liefst 1500 inzendingen! "Ik heb jarenlang 'Across the Universe' gezongen, maar pas nu begrijp ik het refrein echt", aldus Wainwright in een verklaring. "Het is echt het universum dat zingt 'Nothing’s gonna change my world'." 

Luister hieronder naar de cover: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: screenshot

STER Advertentie
STER Advertentie