Planning week 28 (6 juli t/m 12 juli 2020)

Nieuwe muziek bij Andrew, bijzondere thema's bij Phil en Benjamin en interessante gasten bij Co de Kloet

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Programma's van Andrew Makkinga, Benjamin Herman, Co de Kloet en Phil Horneman. En natuurlijk heel veel opnames uit de omroeparchieven, voor- en napret bij festivals als Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz, Mondriaan Jazz en meer!
In verband met de maatregelen rond het coronavirus zijn er verschillende wijzigingen in onze programmering!

Ma 06/07 (19:00 - 21:00 uur) - Andrew Makkinga

Andrew start je week op met muzieknieuws en nieuwe plaatjes. Ook hij zit thuis en heeft deze show eerder vandaag voor je opgenomen. En hij heeft heel leuk nieuws!

Di 07/07 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman: North Sea Jazz 1976

Dit weekend zou North Sea Jazz plaatsvinden en in aanloop daar naartoe staat alles op onze zender in het teken van het festival. Benjamin blikt terug op de legendarische eerste editie van North Sea Jazz in 1976, waar o.a. Count Basie, Ray Charles, Lionel Hampton, Sarah Vaughan, John Lee Hooker, Sun Ra en nog veel meer speelden.

Di 07/07 (20:00 - 21:00 uur) - Melissa Aldana Quartet (North Sea Jazz 2019)

De mooiste concerten hoor je iedere dinsdag- en woensdagavond op NPO Soul & Jazz!
Hoewel genesteld in de traditionele jazz, heeft de muziek van de Chileense tenorsaxofoniste en componiste Melissa Aldana een geheel eigen sound. Ze is technisch onderlegd, terwijl haar composities bruisen van de lyriek. Als eerste vrouwelijke instrumentaliste én als eerste Zuid-Amerikaanse muzikante won Aldana in 2013 de Thelonious Monk International Jazz Competition. Het leverde haar naast een beurs ook een platencontract op bij het gerenommeerde Concord Jazz. In de afgelopen jaren stond Aldana op belangrijke internationale jazzfestivals als Umbria Jazz, Monterey Jazz Festival en Vienna Jazz Festival.


Wo 08/07 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: My Route on North Sea Jazz 2020… If it had happened!

Ook de podcast van Phil Horneman staat in het teken van North Sea Jazz, en hij doet gewoon alsof het festival dit jaar door zou gaan!

Wo 08/07 (20:00 - 21:00 uur) - Sly5thAve & Re:Freshed Orchestra (North Sea Jazz 2019)

De mooiste concerten hoor je iedere dinsdag- en woensdagavond op NPO Soul & Jazz!
Sly5thAve is een project van Sylvester Uzoma Onyejiaka II. Deze multi-instrumentalist, componist, arrangeur en producer werkte op de achtergrond al samen met grootheden als Prince, het Dave Brubeck Quartet en Stevie Wonder, maar het is zijn orkestrale eerbetoon aan de muziek van Dr. Dre waarmee hij zelf in de schijnwerpers treedt. Het begon allemaal met een eenmalig benefietconcert in Los Angeles. Toen Dr. Dre hoogstpersoonlijk het podium opkwam om te vertellen hoe ongelofelijk hij de arrangementen en de band vond, besloot Sly5thAve tot een langspeler. The Invisible Man: An Orchestral Tribute To Dr. Dre (2017) bestaat uit een verzameling visionaire jazz-crossover hommages aan het werk van de fameuze gangsta pionier. Het album koppelt op onnavolgbare wijze hiphop aan orkestrale muziek; twee werelden die mijlenver ver uit elkaar leken te liggen, totdat Sly5thAve ze verbond.

Do 09/07 (19:00 - 20:00 uur) - Makkinga Meets: Shabaka Hutchings

In Makkinga Meets ontvangt Andrew wekelijks interessante gasten uit de culturele sector. Aan de hand van hun favoriete muziek aan ze in gesprek. Deze keer is niemand minder dan Shabaka Hutchings te gast.

Vr 10/07 (19:00 - 21:00 uur) - Solid Vibes met Angelique Houtveen

Angelique neemt je mee het weekend in met de nieuwste Soul, R&B, Hiphop en Jazz. Welke liedjes en artiesten moet je gehoord hebben? Ze vertelt het je en vraagt jou ook om tips. Solid Vibes, elke vrijdag tussen 19:00 - 21:00 uur.

Za 11/07 (17:00 - 23:00 uur) - North Sea Jazz Special vanuit Bird Rotterdam

North Sea Jazz 2020 gaat niet door, maar dat mag de pret niet drukken. Live vanuit Bird Rotterdam zorgen Co de Kloet, Benjamin Herman, Andrew Makkinga en Phil Horneman voor het festivalgevoel. Muziek van ontzettend veel acts die dit jaar op het festival zouden hebben gespeeld en heel veel leuke gasten en verhalen.

Zo 12/07 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! North Sea Jazz Classics

De komende weken selecteert Co een aantal bijzondere North Sea Jazz-concerten uit de archieven. Deze week de concerten van Metropole Orkest & Friends met hun concert van dit jaar,  en het optreden van Lionel Hampton op NSJ 1994.

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie