Minister Slob: 'Ik vind het belangrijk dat ik mijn periode netjes vol maak'

podcast van Wouter van der Goes en Lars Geerts

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

Welkom bij een nieuwe Derde Kamer! In de 23e aflevering bespreken Wouter en Lars het racismedebat van afgelopen woensdag. Een gevoelig onderwerp, waarbij de spanningen hoog op liepen. Waarom was Asscher zo boos op Azarkan? Wat heeft de Gouden Koets ermee te maken? En heeft het debat uiteindelijk ergens toe geleid? Lars legt het uit.

Henk Krol en Henk Otten

Ook Henk en Henk komen deze aflevering voorbij. En dan bedoelen we niet die van Het Goede Doel. Henk Krol en Henk Otten gaan samenwerken voor de nieuwe Partij voor de Toekomst. Is dat een huwelijk dat stand gaat houden? Volgens Lars is vooral partijgenoot Femke Merel van Kooten Arissen de vreemde eend in deze bijt. Maar waarom? Henk Krol verwacht zelf dat hij in deze samenstelling wel 25 kamerzetels kan pakken. Lars en Wouter vragen zich af met welke standpunten hij dat denkt te bereiken. Het is de laatste aflevering van het seizoen, want het zomerreces staat op het punt van beginnen. Waarom heet het eigenlijk reces en niet gewoon zomervakantie? En is het wel oké dat er zo’n lang reces is in zulke heftige tijden? Of draait de Kamer gewoon door voor corona-gerelateerde zaken? Lars licht toe.

Wouter op werkbezoek bij Arie Slob

Voordat Wouter en Lars ook met reces gaan, gaat Wouter nog op werkbezoek bij onze Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media: Arie Slob. Ze hebben het over hoe hij de afgelopen corona-periode heeft beleefd, zowel persoonlijk als in zijn functie. Hij vertelt hoe het was om de scholen te moeten sluiten en hoe dat er achter de schermen aan toe ging. Wat er mis ging toen het land werd overspoeld met lerarenstakingen. Hoe hij de balans tussen werk en privé - in goed overleg met zijn vrouw - goed houdt. Welke toekomst hij voorziet voor de NPO. En we ontdekken waarom Wouter en de minister wel eens nachten hebben doorgehaald samen.Stel dat de ChristenUnie na de verkiezingen van 2021 weer in de coalitie komt, wil Slob dan weer minister worden? "Ik vind het belangrijk dat ik gewoon mijn periode netjes vol maak, dus ik ga er nu vanuit dat ik in ieder geval nog ruim een jaar minister ben. Ik ben nu nog niet bezig met volgend jaar, dat zien we dan wel. En dan kom ik natuurlijk ook weer terug bij mijn vrouw. Want ja, uiteindelijk begint daar alles", aldus Slob. 

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Derde Kamer: 

DE DERDE KAMER met Arie Slob, Racismedebat, Partij voor de Toekomst en Zomerreces


VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie