Wouter en Lars over tweede steunpakket voor bedrijven in coronatijd

podcast van Wouter van der Goes en Lars Geerts

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

Welkom bij een nieuwe Derde Kamer! Tijdens het opnemen kwam er live een nieuwtje binnen; Tamara van Ark wordt de nieuwe minister van Medische Zorg. Waarom gaat minister Van Rijn weer weg? Hij is toch pas net begonnen? En waarom schuift de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid door, want nu moet daar weer iemand voor gezocht worden? En Wouter en Lars bespreken de Corona-maatregelen en versoepelingen. Sportscholen, casino's en sauna's mogen toch open per 1 juli, maar waar kwam dat nieuws opeens vandaan?

Reperatieringsvluchten? 

En de zomervakantie. Zouden we volgende week dan eindelijk meer duidelijkheid krijgen? Lars legt uit dat er wordt aangestuurd op maatwerk; naar het ene land kun je wel, naar het andere land niet. Maar wat doe je als mensen op vakantie zijn en er opeens een nieuwe uitbraak is. Reperatieringsvluchten? Wouter en Lars bespreken het uitgebreid.

Steunpakket

En er komt een tweede steunpakket voor bedrijven in coronatijd. Wat houdt dit precies in en waarin verschilt het van het eerste pakket? Lars legt uit dat vooral de ontslagboete anders wordt en dat dit pakket zal duren tot oktober, een derde steunpakket zal hierna waarschijnlijk niet komen. En deze week gaat Wouter weer op werkbezoek! Aan Zohair El Yassini van de VVD. Dat en meer in deze Derde Kamer!

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering: 

DE DERDE KAMER met Zohair El Yassini en Corona


VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie