Judy Blank komt met nieuwe cassette en brengt alvast eerste single uit

'Little Movies'

Judy Blank brengt op 3 juli haar nieuwe cassette ‘Morning Tapes EP’ uit. De eerste single ‘Little Movies’ verschijnt op 29 mei en is één van de 8 akoestische one-takers op de cassette.

Judy nam alle tracks voor haar nieuwe cassette thuis op met een Tascam taperecorder. Zo ook haar nieuwste single 'Little Movies', dat een wel heel speciaal achtergrondverhaal heeft.

Ontstaan 'Little Movies'

Via haar recordlabel V2, vertelt Judy over het ontstaan van de track. Een paar jaar geleden kreeg Judy via een kennis in Nashville een downloadkaartje van het album Silver Tears van Aaron Lee Tasjan. Ze stopte het weg en keek er nooit meer naar om. "Een paar maanden later kwam dit liedje, 'Little Movies', voorbij op Spotify en ik vond het helemaal te gek", vertelt Judy. Toen ze de titel van het nummer wilde checken, herkende ze het artwork van het kaartje dat ze destijds kreeg. "Het liedje is sindsdien mijn favoriet. Het was een spontane beslissing om 'Little Movies' op te nemen voor de Morning Tapes." Vorig jaar kwam ze Aaron Lee tegen bij Portland Brew, een koffiezaakje in Nashville. Ze raakte bevriend met zijn band en trad een aantal keer met ze op in Amerika.

Beluister haar nieuwe single 'Little Movies':

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 Online Festival

Op 27 maart vond het eerste NPO Radio 2 Online Festival plaats met onder andere de prachtige zangskunsten van Judy Blank. 

Bekijk hieronder Judy Blank met haar single 'Mary Jane' live vanaf het NPO Radio 2 Online Festival:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie