Waarom wordt de ontslagboete geschrapt?

podcast van Wouter van der Goes en Lars Geerts

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

Hoofdelijke stemmingen, het vragenuurtje, verantwoordingsdag. Het begon zomaar een beetje op een normale week te lijken in de Tweede Kamer. Welke onderwerpen krijgen weer ruimte op de agenda? En Wouter en Lars hebben het over de corona-persconferenties, want er is bekend geworden dat deze gaan stoppen. Waarom? Waarom nemen we afscheid van het best bekeken tv-programma van de afgelopen tijd? En over de mondkapjes, want Asscher had de afgelopen week kritiek. Mark Rutte is onduidelijk, want is het advies nou: ‘je mag alleen reizen met een mondkapje dat niet werkt’? Waarom heb je er dan één nodig? Ook de ‘ontslagboete’ was onderwerp van discussie de afgelopen week. Deze is in het leven geroepen tijdens deze crisis, maar wordt nu weer geschrapt. Wat betekent die boete? En wat gebeurt er als hij er niet meer is?

Op werkbezoek bij Wopke Hoekstra

En Wouter gaat op werkbezoek bij minister Wopke Hoekstra! Over de corona-crisis en de economische gevolgen daarvan, maar ze hebben het ook over Verantwoordingsdag. Dat was deze week en daar werd de minister toch echt wel even op het matje geroepen. En ze bespreken het begrotingstekort. Deze loopt op tot 100 miljard euro - dit kan tot 12% gaan. Kunnen we dit lijden? Of creëren we een enorm probleem voor later? De ontslagboete is in het leven geroepen tijdens deze crisis, maar wordt nu weer geschrapt. Wat betekent die boete? En wat gebeurt er als hij er niet meer is? Dat en meer in deze Derde Kamer!

DE DERDE KAMER met Wopke Hoekstra, Verantwoordingsdag en Corona


VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie